Târgoviștea în lumea științei

Târgoviștea în lumea științei

 

Intre 4 si 15 decembrie vă așteptăm la Biblioteca Județeană “ I. Heliade Rădulescu” din Târgoviște pentru ... un experiment științific. De fapt, veți putea vedea sau face chiar voi ... 18 experimente din care veți înțelege mai multe despre energia potențială, forța lui Arhimede, despre modul de plasare a sarcinilor electrice apărute prin electrizare în diferite tipuri de materiale, despre reflexia luminii în oglinzi, despre vid și „puterea” presiunii aerului ș.a. În loc de dulciuri și fructe, Moș Nicolae de la „Ambasadorii prieteniei” vă aduce, cu o zi mai devreme, o ocazie unică la noi în oraș. Puteți fi analitici, inventivi și ... experimentatori în domenii precum optica, aerodinamica, acustica, mecanica fluidelor, biologia, magnetismul, electricitatea etc.

La deschidere, pe 4 decembrie la ora 14.00, veți putea afla intențiile pe termen mai lung ale organizatorilor acestei expoziții (care este doar primul eveniment de promovare a metodei investigației în educația pentru științe), veți avea ocazia să încercați în premieră echipamentele pregătite și veți putea urmări proiecția video de planetariu (prezentată de Valentin Grigore-SARM), iar la ora 20.00, vă invităm să observați prin telescop relieful lunar, două stele mai strălucitoare (Capela și Aldebaran - Ochiul Taurului) și roiul de stele Pleiade (Cloșca cu pui).

Elevi de la C.N. „Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște vor fi ghizii  care vă pot explica principiile sau fenomenele pe care le ilustrează demonstrațiile, dar vă vor și pune la dispoziție cele necesare pentru a realiza voi înșivă experimentul dorit. În cele 10 zile, aveți timp să reveniți la expoziție pentru a interacționa cu toate echipamentele/mecanismele, iar după închidere, veți putea să revedeți unele demonstrații (realizate chiar de vizitatori) pe site-ul asociației.

Programul de vizitare este de luni pînă vineri de la 10.00 la 18.00. Grupurile care se vor programa nu trebuie să aibă peste 28 de membri. Călătoria în lumea științei poate dura aproximativ o oră.

Le mulțumim finanțatorului (Consiliul Județean Dâmbovița), gazdei primitoare și partenerilor (Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, Societatea Astronomică Română de Meteori) și sperăm ca acest proiect să fie doar primul test reușit al planului mai amplu pentru dezvoltarea educației în domeniul științelor.

Corina Leca, Asociația cultural-educativă Ambasadorii Prieteniei

 

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu