ACTIVITATE  DECEMBRIE  2017

În cursul lunii decembrie 2017 activitatea I.T.M. Dâmbovița s-a concretizat în efectuarea a 81 de controale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 57 de controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 9 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 405000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată și neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor anterioare efectuate de către inspectorii de muncă.

Munca nedeclarată a fost depistată la 4 angajatori din domeniile ambalare produse din carne și construcții: 27 de persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 22 de persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) iar 9 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 400.000 de lei.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 57 de controale efectuate, 69 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 45 de angajatori sancționați, 5 amenzi contravenţionale totalizând 17.000 de lei.

 

  

Inspector şef

Marius Lixandru

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu