'' ABC-ul emoțiilor'' -  Program de dezvoltare emoțională a elevilor din învățământul primar

 

În perioada septembrie 2017 – iunie 2018, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmbovița, împreună cu Primăria Municipiului Târgoviște, Casa Corpului Didactic (CCD) Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, implementează, în premieră, un program de dezvoltare emoțională a elevilor din clasele I și a II-a, denumit '' ABC-ul emoțiilor''.

Obiectivele programului vizează formarea și consolidarea abilităților emoționale cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe: conștientizarea de sine, abilități de conservare asertivă, gestionarea emoțiilor negative, abilitatea de a face față presiunii grupului și de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

Astfel, în data de 08.02.2018, specialiști ai CPECA Dâmbovița și CCD Dâmbovița, vor iniția cursuri de formare profesională continuă a cadrelor didactice care desfășoară activități didactice cu elevii din clasele I și a II-a din unități școlare târgoviștene, în scopul dezvoltării unor tehnici și metode de comunicare interactivă. În a doua etapă a implementării programului (februarie – iunie 2018), cadrele didactice participante vor realiza, într-un format atractiv pentru copii, o serie de activități specifice care să faciliteze dezvoltarea abilităților emoționale ale elevilor din clasele I și a II-a din municipiul Târgoviște.

Suportul de curs pentru elevi este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște care a dat, astfel, expresie interesului și implicării în problemele reale ale comunității.

 

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița

 

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

CITESTE SI...

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu