Dialog structurat la Târgoviște - Vocea tinerilor se face auzită!

Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița organizează la Târgoviște două sesiuni de consultare a tinerilor în cadrul celui de-al VI-lea ciclu european al dialogului structurat.

Întâlnirile vor avea loc în zilele de 5 și 6 februarie 2018 între orele 13:00 - 16:00 în campusul Universității Valahia din Târgoviște, fiind găzduite de Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare, Corpul B, Amfiteatrul Vagu, parter.

 

Dialogul structurat este un instrument de comunicare reciprocă între tineri și decidenți în vederea implementării priorităților cooperării europene în domeniul politicilor de tineret la nivel național, regional și local și prin care este asigurată participarea tinerilor în procesul de elaborare a politicilor și strategiilor europene.

În prezent, la nivel european procesul de dialog structurat se concentrează pe nevoia de a identifica opiniile tinerilor ce vor sta la baza viitoarei strategii pentru tineret a Uniunii Europene.

Rezultatele consultărilor cu tinerii desfășurate în anul 2018 în cadrul procesului de dialog structurat nu vor fi utilizate doar pentru influențarea deciziilor la nivel european. Acestea vor sta și la baza unor schimbări pornind de la nivel local, din instituțiile, localitățile și județele în care tinerii trăiesc, învață sau lucrează. Asta înseamnă că cei interesați, alături de organizațiile de/pentru tineret partenere la nivel local, se vor putea implica activ în identificarea de soluții pentru problemele și nevoile din comunitățile proprii.

Sesiunile de la Târgoviște se desfășoară în cadrul unui proces de consultare a tinerilor desfășurat la nivel național de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Consiliul Tineretului din România.

Participă tineri din Târgoviște și din județ, din mediul rural și urban, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și reprezentanți ai autorităților locale.

Toate ideile și opiniile tinerilor emise în cadrul acestor consultări vor fi centralizate și vor sta la baza elaborării raportului de țară al României privind al VI-lea ciclu al dialogului structurat, ce va contribui la elaborarea viitoarei strategii pentru tineret a Uniunii Europene, dar și la dezvoltarea de politici locale și naționale de tineret pornind de la nevoile tinerilor.

Obiectivul principal al acestor ateliere este de a implica tinerii în dezvoltarea dialogului structurat dintre aceștia și factorii de decizie cu atribuții asupra politicilor incidente sectorului de tineret și nu numai, pentru a formula și fundamenta o serie de măsuri coerente de acțiune, bazate pe nevoile și aspirațiile tinerilor, în context local, regional, național și european.

Persoană de contact:

Valentin Grigore

Tel: 0722 829034

E-mail: fjtdta@gmail.com

facebook.com/events/414082042346595

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu