Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița 1

Activitățile desfășurate de Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița

 

 

         Având în vedere programele principale ale Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița respectiv Programul social, educație pentru sănătate și păstrarea igienei personale, prim ajutor și tineret în ultima perioadă am derulat o serie de activități după cum urmează:

 1. Program de sănătate - voluntarii Filialei alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar Dâmbovița s-au deplasat în 14 comunități locale din județ (Vulcana Pandele, Glod-Moroieni, Niculești, Cojasca, Ciocănari-Niculești, Potlogi-Românești, Șotânga, Ungureni, Dragomirești-Pământeni, Ludești, Scheiu de Jos, Telești, Potocelu- Ludești, Scheiu de Sus) unde s-au distribuit la nivelul a 15 gradinițe pentru un număr de 478 copii, kituri igienice în valoare totală de 6.586,84 lei.
 2. Programul Social- În data de 24.04.2018 am procedat la distribuția unui număr de 8 pătuțuri copii în valoare totală de 1.792 lei la nivelul localității Cornești, acțiune realizată în parteneriat cu DGASPC Dâmbovița. Tot în cadrul programului social cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române s-au distribuit 943 articole noi de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru persoane defavorizate adulți și copii în valoare totală de 19.728,79 lei în 10 comunități locale (Bezdead, Costești Vale, Potlogi, Răzvad, Bilciurești, Raciu, Uliești, Tărtășești, Găești și Hulubești).
 3. Program tineret, prim ajutor și educație pentru sănătate- Având în vedere preocuparea Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița privind însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice a tinerilor pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice precum și păstrarea igienei personale, în data de 20.04.2018 a fost organizată Faza județeană - licee a Concursului Național "Sanitarii Pricepuți" - singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România din anul 1962 fără întrerupere.
  Locul I- Colegiul Național "Nicolae Titulescu" Pucioasa
  Locul II- Colegiul Național "Constantin Cantacuzino" Târgoviște
  Locul III- Liceul Tehnologic "Udrea Băleanu" Băleni.

 

Echipajul din Pucioasa va reprezenta județul Dâmbovița la faza națională a concursului ce se va desfășura la Poiana Pinului, jud. Buzău în perioada 17-22 iulie 2018. În data de 26.04.2018 am organizat o activitate de învățare a primului ajutor în cazul unei situații de urgență- "învățăm să ajutăm" la Grădinița Nr. 1 Târgoviște. Au fost prezenți un număr de peste 100 copii și cadre didactice.

Intenționăm ca voluntarii secțiunii de tineret, la invitația Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, să participe în data de 28.04.2018 la o dezbatere privind politicile publice de tineret, acțiune ce se va desfășura la Casa Tineretului din Târgoviște. În data de 5 mai începând cu ora 8,00 vom asigura asistență de prim ajutor în cadrul evenimentelor sportive organizate la nivelul Sălii Sporturilor din Târgoviște  în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița.

 

 1. Organizare activități dedicate Zilei de 8 Mai 2018

         Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, este un moment de reamintire a celor 7 Principii Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie: UMANITATE, IMPARȚIALITATE, NEUTRALITATE, INDEPENDENȚĂ, VOLUNTARIAT, UNITATE, UNIVERSALITATE. Această dată reprezintă data de naștere a lui Henry Dunant (născut 8 Mai 1828) - fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (C.I.C.R.) - beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, părintele Mișcării de Cruce Roșie. Prima Zi Internațională a Crucii Roșii a fost sărbătorită la 8 Mai 1948. Pentru marcarea acestui eveniment, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va organiza în data de 8 Mai 2018 incepand cu ora 9,00 pe Platoul Prefecturii din Municipiul Târgoviște un stand de sănătate unde se vor evalua glicemia, tensiunea arterială, se vor efectua consilieri cu privire la adoptarea unui mod de viață sănătos. Se vor distribui materiale informative și se vor efectua demonstrații de acordare a primului ajutor.

 

 

INFORMARE PROIECT COLGATE

 

           Vă informăm că Societațea Natională de Cruce Roșie din România cu sprijinul societății comerciale Colgate-Palmolive România, derulează la nivel național Proiectul de educație pentru sănătate oro-dentară “Program Școlar Colgate“.

În cadrul acestui program național, vom desfășura proiectul care își propune controlul preventiv și educarea în domeniul sănătații oro-dentare a unui lot de copii din ciclul primar, clasele 0-IV,  în perioada aprilie - iunie 2018.

Activitatea va consta în examinarea/evaluarea clinică și evaluarea statusului igienei orale a copiilor de la următoarele unități de învățământ: : Școla gimnazială “Șerban Cioculescu” Găești și Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu de către un medic stomatolog, utilizând truse de unică utilizare (1 oglinda cu maner, 1 sonda dentara, 1 pensa). Fiecare copil va beneficia de pahar de unică utilizare și șervețele de hârtie, și va primi la sfârșitul activității un pachet școlar de igienă orală (pastă de dinti, periuță, materiale educative). Totodată, în scop profilactic, fiecare copil consultat va primi în scris recomandări terapeutice personalizate, în funcție de rezultatul examinării. Menționăm faptul că, în afara evaluării clinice, nu se vor realiza alte manopere sau manevre terapeutice.

Participanții la program vor beneficia de o lecție de educație pentru sănătate oro-dentară realizată de medici dentiști și de studenți la Facultăți de Medicină Dentară din România.

 

Recomanda articolul
 • gplus
 • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu