O zi în penitenciar, văzută prin ochii studenţilor târgovişteni

Astăzi, 03 mai a.c., poliţiştii structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o vizită la Penitenciarul Mărgineni pentru 15 studenţi din cadrul Universităţii Valahia – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul Proiectului „Dincolo de aparenţe”,  derulat în parteneriat cu Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploieşti -  Târgşorul Nou, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi  Universitatea Valahia din Târgovişte şi are ca scop sensibilizarea tinerilor în vederea adoptării unui spirit civic responsabil şi prevenirii delincvenţei.

În cadrul  acestei întâlniri, persoanele  private  de libertate au împărtășit celor prezenți experienţele lor de viaţă, motivele care i-au determinat să comită infracțiuni, precum și consecințele faptelor săvârșite.

La finalul activităţii, studenţii au adresat reprezentanţilor penitenciarului întrebări referitoare la condiţiile de detenţie, activităţile desfăşurate, drepturile şi obligaţiile persoanelor private de libertate.

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu