BIBLIOTECA MUNICIPALĂ LA CEAS ANIVERSAR

Cea de a XX-a ediţie a Zilelor Bibliotecii municipale a debutat la Moreni pe 15 mai 2018. După cuvântul de deschidere al Dianei-Ancuţa Beldiman, bibliotecar şef, şi al lui Constantin Tocan, viceprimarul municipiului, publicul a putut asista la momente speciale de istorie, muzică, literatură şi teatru. Astfel, în cadrul activităţii ,,România centenară, profesor Marian Roşu a realizat o prezentare despre anul 1918 ca moment hotărâtor în realizarea idealului naţional, elevi de la Şcolile Gimnaziale nr. 3 şi nr. 4 au susţinut momentele muzicale ,,Cântec drag din plai străbun” şi ,,Armonii de primăvară europeană” (sub îndrumarea profesor Anabela Georgescu), iar elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 au interpretat magistral sceneta ,,Moş Ion Roată şi Unirea” (sub coordonarea bibliotecar Carolina Şerban).

Zilele Bibliotecii municipale Moreni au continuat cu activităţile ,,Bibliotecile din judeţul Dâmboviţa... puncte de informare europeană (susţinută de Vlăduţ Andreescu, metodist la Biblioteca Judeţeană) şi ,,Pe urmele lui Blaga (prezentată de profesor Mariana Catinca). Elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 au mai prezentat atât momentele poetice ,,Dor de Blaga” şi ,,Graiul neamului”, cât şi momentele muzicale ,,Cânt şi suflet românesc” (sub îndrumarea profesor Dica Ţuţea).

Manifestările prilejuite de Zilele Bibliotecii municipale Moreni au continuat pe 16 mai 2018 cu o nouă serie de activităţi cultural-educative. Punctul de reper a fost reprezentat de întâlnirea ,,20 de ani de sărbătoare culturală în cadrul căreia a fost prezentată povestea celor 20 de ani de ediţii ale acestui eveniment de marcă şi au fost depănate amintiri despre Biblioteca municipală de către cadre didactice, scriitori, bibliotecari, elevi şi jurnalişti.

În continuarea programului, au susţinut un recital de excepţie elevii Clubului Copiilor şi ai Şcolii Art Canto, sub coordonarea profesor Daniela Călineţ.

Cea de a XX-a ediţie a Zilelor Bibliotecii municipale s-a încheiat cu sceneta de teatru ,,Stă în puterea ta să schimbi ceva! (teatru forum) în interpretarea voluntarilor din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,I. H. Rădulescu, sub coordonarea Mândruţei Andreescu.

 

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu