Prevenirea victimizării minorilor în mediul online, principala temă abordată în cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității

În ziua de 22 mai, structura de prevenire a criminalității și polițiștii de la combaterea criminalității organizate au desfășurat sesiuni de informare a elevilor de la Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte.

Întâlnirea a avut ca temă principală prevenirea victimizării minorilor în mediul online și a fraudelor informatice.

Școlarii au aflat despre modul cum pot deveni victimele sau autorii unor astfel de infracțiuni.

Pentru transmiterea cât mai multor date și a unor exemple semnificative, în activitate au fost implicați specialişti din cadrul D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa şi doi reprezentanți Microsoft România.

Cei mici au avut posibilitatea testării ochelarilor Drager prin intermediul cărora au trăit reacțiile și consecințele consumului de alcool și droguri și au participat la demonstrația unor roboți conduși de elevi.

De asemenea, polițiștii de la ordine publică au mers în unitățile de învățământ și au stat de vorbă cu cadrele didactice și elevii cu privire la modalitățile prin care pot preveni un comportament deviant sau victimizarea prin diverse fapte antisociale.

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu