Educaţia rutieră, în atenţia poliţiştilor dâmbovițeni

 

Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora.

Astfel, în zilele de 22 și 23 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități preventive cu preșcolarii de la Gradinița Alexandrina Simionescu Ghica și elevii de la Școala Gimnazială Profesor Paul Bănică din Târgoviște.

Celor mici le-au fost prezentate evenimente rutiere în care au fost implicaţi minori, aceştia fiind instruiţi, în cadrul unor discuţii interactive, cu privire la regulile de circulaţie elementare pe care trebuie să le respecte în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii le-au explicat semnificaţiile indicatoarelor rutiere, precum şi modul în care trebuie să traverseze strada.

La finalul activităților, polițiștii le-au prezentat copiilor autospecialele din dotare, aparatura radar, precum şi modul de funcţionare a staţiilor de emisie-recepţie şi a semnalelor acustice şi luminoase.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost printre preșcolarii Grădiniței Dumbrava din localitate, pentru a preveni implicarea acestora în accidente de circulație.

Cei mici au vizionat clipuri educative și au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, către casă, sau la locul de joacă, fiindu-le explicată, pe înțelesul lor, semnificația indicatoarelor rutiere.

 

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu