Pentru al patrulea an consecutiv, acţiunea "PRIETENII NATURII", a fost organizată de Grădiniţa "Dumbrava Minunată" din Fieni, în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi Primăria oraşului Fieni, marţi 5 iunie 2018.

Cei 20 de copii de la grupa mare, au pornit "în excursie" cu  voioşia, entuziasmul şi inocenţa copilăriei, pentru a planta cei 30 de brăduţi, oferiţi cu dărnicie de Ocolul Silvic Găieşti - Pepiniera "Gura Văii". Suntem siguri că puieţii fiind plantaţi în aceeaşi zi în care au fost scoşi din pepinieră, precum şi datorită ploilor abundente care vor urma, ei au toate şansele să-şi continuie dezvoltarea.

Profitând de vremea bună, copiii din grădiniță, însoțiți de doamna educatoare Cătălina Vâlcea (coordonator), cu ajutorul părinților, îndrumați de reprezentații primăriei precum și ai Asociației Ecologice Floare de Colț, au pus mâna pe unelte și au muncit cu spor, la plantat de puieți.

Copii au primit apoi "bănuţi" pe care i-au aşezat pe crenguţele brăduţilor. Îşi vor aminti cu siguranţă de această activitate şi vor trece periodic să observe cum vor creşte, odată cu ei, copăceii plantaţi.

Ei ne demonstrează astfel, ca întotdeauna,  că nicio vârstă nu-i prea mică, pentru a începe să iubeşti natura!

 

Ileana Bocanciu - AEFC

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu