Festivalul Medieval Dracula - 2018

Ediția a V-a debutează la Târgoviște pe 15 iunie, de la ora 18:00. Deschiderea festivalului va fi la Curtea Domnească, organizatorii gândindu-se să arate publicului și alte etape din istoria Țării Românești (Mircea cel Bătrân sau mitropolitul Antim Ivireanu). În acest sens, personajul Vlad Țepeș nu va mai fi în prim plan.

De menționat că, de la ora 21.00, va avea loc și parda medievală, care se va desfășura pe traseul Teatrul Municipal Tony Bulandra – Curtea Domnească.

 „Evenimentul este deja o tradiție (...), exploatează, în sensul bun al cuvântului, patrimoniul cultural și istoric al orașului nostru. Timp de trei zile, Târgoviştea va îmbrăca haină medievală şi va aduce în actualitate parfumul unei epoci foarte importante din punct de vedere economic şi cultural (...) La Târgoviște va fi instalată o tabără medievală (...) cu negustori, cu meşteşuguri, cu expoziţie de arme, de vase decorative. Vor fi ateliere tematice de mânuire a sabiei, de tras cu arcul (..) ”, a precizat Monica Ilie – viceprimar municipiul Târgovişte.

Organizatorii festivalului: Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Municipiul Târgoviște, iar bugetul alocat este de 300.000 de lei.

Evenimentul va cuprinde recitaluri de muzică instrumentală, medievală, spectacole de teatru pentru copii, dansuri medievale.

 

 

Vali NIȚU

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu