Ziua Drapelului Național al României

Ziua Drapelului Național al României a fost organizată, ca de fiecare dată, în Piața Tricolorului. Alături de reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Prefecturii Dâmbovița, la programul dedicat acestei sărbători au participat primarul municipiului nostru, Daniel Cristian STAN, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu, secretarul municipiului Chiru Cătălin Cristea.

Vali NIȚU

În comunicatul de presă remis redacției noastre de Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa se precizează:

"În ziua de 26 iunie 2018, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, a participat la evenimentul prilejuit de Ziua Drapelului Național al României, organizat în Piața Tricolorului din Târgoviște. Programul a cuprins o slujbă religioasă de sfințire a drapelului, care a avut loc la Catedrala Mitropolitană, alocuțiuni din partea oficialităților, precum și înălțarea drapelului, urmată de intonarea Imnului de Stat al României.

Cu această ocazie, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, a transmis următorul mesaj:

Nu contează cât suntem de diferiți atât timp cât va exista, întotdeauna, ceva care ne va uni. Și, așa cum știm cu toții, începând cu 26 iunie 1848, acel ceva se numește TRICOLOR – drapelul național al românilor, identitatea noastră, a tuturor.

            Mai mult decât orice, astăzi suntem mândri că avem oportunitatea de a celebra, așa cum se cuvine, acea parte din România care ne-a dat puterea să fim învingători și ne-a oferit certitudinea că suntem valoroși și aici, la noi acasă, dar și peste granițe. Astăzi, Ziua Drapelului Național are marea capacitate de a ne reconfirma că românii, indiferent de circumstanțe, pot fi buni și pot dovedi că orice este posibil atunci când există credință și dorință de a schimba lucrurile.

            Și, acest lucru este cu atât mai puternic în anul în care sărbătorim Centenarul României, cea mai importantă parte de istorie a poporului român. Reamintirea acestui fapt, acum, are mai multă însemnătate ca niciodată, pentru fiecare dintre noi, pentru că, mai presus de cuvinte, drapelul nostru este simbolul principal al unităţii românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi că avem datoria de a apăra cu orice preţ unitatea, independenţa şi suveranitatea României.

            Sper din suflet ca toții români să privim, întotdeauna, cu emoție, drapelul României, oriunde îl vom vedea și să purtăm, în suflet, mesajul său.

Vă mulțumesc!

 

La eveniment au mai participat: prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureșan, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, expert cabinet președinte, Marian Gălbenuș, reprezentanți ai primăriei Municipiului Târgoviște, Garnizoanei Târgoviște, veterani de război, cadre militare."

 

 

                            Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu