Sfântul Ilie sosește la Sărbătoarea de la Gura Ocniței

Joi, 19 și vineri 20 iulie, la Gura Ocniței se desfășoară Zilele Comunei. O ediție de excepție. 

   Joi, de la ora 10:00, la Căminul Cultural Gura Ocniței, vor fi vernisate expozițiile de păpuși de porțelan (colecția Victor Mihalache) și de pictură (colecția Sorin Vasile Ioniță). Va fi lansată revista "Gura Ocniței - poarta de intrare în Anotimpurile Luminii". De asemenea, în prezrnța autorului, va fi lansată "Marea Carte a Unirii" a lui Vasile Lupașc Sfinteș. Va avea loc și a doua ediție a Maratonului de Lectură.
În premieră, pe Dealul Crucii din localitate, joi, de la ora 17:00, vor fi văzute (și trăite) ateliere de lupte daco-romane, cu Anca Ioana și Octavian Eugeniu Manu, de la Asociația "Danais", din Constanța, jonglerii cu foc (cu trupa "Hypnosis Fire", din Brașov) și un spectacol folcloric deosebit, prezentat de oaspeții din Bulgaria - Ansamblul "Kremikovsti", din Sofia. Grupul "Macoveiul", din Padina (jud. Buzău), Viorela Stoian (din Piatra Neamț), "Clubul Victorioșilor" și ansamblurile "Comorile Satului", din Gura Ocniței, "Florile Ocniței", din Ocnița, "Ioan Dalles", de la Bucșani, precum și cel din Gheboaia, vor completa paleta artistică a serii. Invitatul de onoare este Alex Velea. Sfântul Ilie va sosi în carul cel de foc și va asista la minunatele focuri de artificii.
   Vineri, începând cu ora 16:00, în Parcul din Adânca, va avea loc un alt spectacol extraordinar, cu invitați pe măsură: Doinița și Ionuț Dolănescu, Florica Jinga, Ioan Slungulesei, Ionel Lazăr, Loredana Dobrescu și mulți alții. Terase, parcuri de joacă, piscine cu bile, tonete vor alcatui o atmosferă de bâlci tradițional. Și de această dată, jocuri de lasere și artificii vor brăzda cerul. Ambele spectacole vor fi prezentate de Roxana Clopotaru și Victor Mihalache.
   Organizatori sunt Consiliul Local și Primăria Comunei Gura Ocniței, la inițiativa domnului primar Sorin Vasile Ioniță.
Victor Mihalache

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu