Astronomie și voluntariat pentru tineret

Societatea Astronomică Română de Meteori derulează proiectul „Astronomie și voluntariat pentru tineret”, proiect de tineret finanțat de DJST Dâmbovița.

Proiectul are ca punct de plecare nevoia diversificării și dezvoltării de acțiuni specifice de voluntariat în astronomie în vederea implicării tinerilor în organizarea de activități de astronomie în contextul lipsei acesteia în sistemul formal de educație.

Scopul proiectului este stimularea participării tinerilor la acțiuni de voluntariat în astronomie. Acesta se desfășoară în două etape.

Prima etapă, de pregătire a voluntarilor, va fi organizată la Runcu Stone, comuna Runcu din județul Dâmbovița în perioada 30 iulie – 4 august 2018. Aceasta va include sesiuni de instruire în voluntariat și atelierele de lucru „voluntariat în astronomie: programe și activități”.

Etapa a doua se va derula în perioada 8-14 august 2018 la cabana Pârăul lui Blaga în Munții Cindrel unde tinerii participanți vor pune în practică cunoștințele acumulate în prima etapă prin organizarea taberei de observare a maximului curentului de meteori Perseide.

La proiect participă 15 persoane, din care 14 sunt tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani din județul Dâmbovița.

Partener la proiect este Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița.

 

Valentin Grigore

Președinte al Societății Astronomice Române de Meteori

 

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu