Jandarmii dâmboviţeni alături de elevi la deschiderea noului an şcolar

Odată cu începerea noului an şcolar, jandarmii dâmboviţeni au fost alături de elevi pentru a le vorbi despre modul în care trebuie să se comporte în recreaţie, dar şi în timpul liber pentru a fi în siguranţă. Prezenţa jandarmilor în mijlocul elevilor a avut ca scop şi prevenirea implicării acestora în comiterea unor fapte antisociale.

Totodată, la deschiderea anului şcolar jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la instituţiile de învăţământ aflate în responsabilitate din municipiile Târgovişte şi Moreni, localităţile Găeşti, Pucioasa, Titu, Răcari, Tărtăşeşti şi Gura Ocniţei. Unităţile şcolare au fost incluse şi în itinerarul de patrulare al jandarmilor, astfel încât activităţile organizate în decursul anului şcolar 2018-2019 să se desfăşoare într-un climat propice de ordine şi siguranţă.

* * *

Mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române,

colonel SINDILE Ionuţ-Cătălin cu ocazia deschiderii anului şcolar 2018-2019

Stimaţi profesori şi părinţi,

Dragi elevi,

Onorată asistenţă,

Este o onoare deosebită pentru mine şi, în acelaşi timp, o veritabilă bucurie să mă adresez dumneavostră în această zi specială de mijloc de septembrie în care, potrivit unei vechi tradiţii, se redeschid porţile instituţiilor de învăţământ preuniversitar din ţara noastră.

Acest moment, cu solemnitatea lui unică, trezeşte un amalgan de emoţii în sufletele celor care îl împărtăşesc.

Dacă pentru elevi – învăţăcei mai mici sau mai mari, înseamnă freamătul de început al unei noi călătorii spre cunoaştere, pentru noi, cei aflaţi în tumultul vieţii adulte, momentul începerii şcolii este marcat de nostalgia amintirilor.

Şi nu cred să fie cineva care, indiferent de cât mult timp s-a scurs de la finalizarea studiilor, să nu îşi aducă aminte chipul şi numele acelor dascăli speciali care le-au marcat devenirea şi le-au dat sensul drumului corect în viaţă.

Vă rog să îmi permiteţi să folosesc acest minunat prilej pentru a reafirma preocuparea constantă şi susţinută a Jandarmeriei Române de a asigura – cu toată responsabilitatea – climatul de linişte şi siguranţă publică de care este nevoie pentru activitatea unităţilor şcolare să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar integritatea elevilor şi a personalului didactic să fie permanent protejată.

Totodată ţin să îmi exprim convingerea că şi în anul şcolar care abia începe colaborarea dintre Jandarmeria Română şi instituţiile de învăţământ aflate în zona noastră de competenţă se va desfăşura cu aceeaşi seriozitate şi implicare – atribute specifice atât ofiţerilor şi suofiţerilor jandarmi, cât şi corpului profesoral.

Stimaţi profesori şi părinţi, instituţia Jandarmeriei Române doreşte să-şi aducă contribuţia la extraordinara dumneavoastră menire educativ-formativă şi, împreună, să creştem oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile într-o societate din ce în ce mai complexă.

Jandarmeria Română vă doreşte în anul şcolar 2018-2019 mult succes, sănătate şi spor la învăţătură. Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru copii şi personalul şcolii, cât şi pentru părinţi, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multe bucurii!

 

INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Recomanda articolul
  • gplus
  • pinterest

Despre autor

Vali Nitu

Vali Nitu

Doctor in management cu teza REENGINEERING IN MEDIA ROMÂNEASCĂ

Comentarii

Nu sunt comentarii. Adauga tu primul comentariu folosind formularul de mai jos.

Adauga un comentariu